BPH Lund 7 maj 2017

BPH står för Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund, och är ett verktyg för att bilda sig en uppfattning om en hunds mentalitet. Som ett alternativ till MH (som främst ska användas för bruksraser) har SKK tagit fram BPH för alla hundar.

Ett BPH är en beskrivning av hur hunden reagerar och vad den gör i en rad standardiserade situationer. Det krävs inga förkunskaper, vare sig av hund eller ägare, och hunden behöver absolut inte vara lydig. Har man en hund som av någon anledning inte kan vara lös så kan hunden föras i långlina genom hela beskrivningen. Lina tillhandahålles av arrangören, man behöver alltså inte ta med någon själv. BPH för rhodesian ridgeback genomförs med skottmoment.

Hunden ska vara 12 månader gammal senast den dag den deltar. Löptikar är tillåtna, men får deltaga sist på dagen. Kirurgiskt kastrerad hane får deltaga men inte kemiskt kastrerad.

Organisation: Södra
Datum: 2017-05-07
Starttid: 08:00
Sista anmälningsdag: 2017-03-27
Anmälan:

Anmälan görs direkt via Lunds Brukshundsklubbs hemsida. Det står där att datumet är fullbokat p.g.a att alla sju platserna är bokade till oss. Anmäl er ändå till detta datum samt skriv att det är genom SRRS/Södra.

Anmälningsavgift:

750 kr

Medlemskap:
Kontaktperson:

Vid frågor välkommen att kontakta Margareta Borglin via e-post margareta.borglin@telia.com

Övrig information:

Mer information om BPH hittar du via länkarna nedan:
Regler för BPH
Utförandebeskrivning BPH
Beteendedefinitioner BPH

Adress: Lunds Brukshundsklubb, Gunnesbo Gård, 22660 Lund
Karta:

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Profine
Sponsor  VetZoo