Prova på rallylydnad med utbildad instruktör

Varmt välkommen till en härlig dag i Karlstads inomhushall Dogorama söndag 8 november, där vi tillsammans med instruktören och domaren Jana Himmel under två timmar får prova på rallylydnad.

Rallylydnaden ska ske genom glädje, kommunikation och samarbete mellan hund och förare. "Rally" betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Under dagen kommer vi få lära oss om hur rallylydnaden går till, prova på både enskilda skyltar och hela banor. Allt med fokus på att ha roligt tillsammans med hunden.

Vår instruktör för dagen är Jana Himmel som utöver att hon är instruktör och domare i rallylydnad också är instruktör i agility (A1 och A2), allmänlydnad, freestyle/HTM samt SBK-instruktör. Janas första egna hund var en blandras som hon tävlade med i nästan alla grenar de fick tävla i; agility, lydnad, freestyle, viltspår och rallylydnad.

– Han lärde mig mycket om vikten av positiv, belöningsbaserad träning. När jag väl hade fattat det gick han från att vara en katastrof till att bli den bästa hunden man kan tänka sig. Den underbara känslan av att nå det målet tillsammans vill jag gärna förmedla till andra hundägare också. Idag har jag en Berger Picard som tränar rallylydnad, freestyle, heelwork och den nya hundsporten THS. Jag tycker om allt som är roligt och vill att både hund och människa har lika kul på kursen som jag.

Att ta med till kursen
Leksak
Hundgodis
Vattenskål (kök finns i lokalen)
Inomhusskor
Hundbur att ha inomhus (om du inte har en hundbur, ange det vid anmälan, detta för att vi på grund av våra stora eleganta vovvar ska kunna få bra plats att bygga en bana på)

Vi bjuder på fika till alla tvåbenta!

Med anledning av covid-19
Vi kommer att ha ett begränsat antal platser på kursen (max åtta förare) så vi har gott om plats i lokalen för att hålla avstånd till varandra. Om du blir sjuk vill vi att du ringer eller skickar sms till Titti Jansson på telefonnummer 070 258 2854, så återbetalar vi din kursavgift. Ange samtidigt kontot du vill att vi ska återbetala avgiften till.

Organisation: Västra
Datum: 2020-11-08
Starttid: 14:30
Sista anmälningsdag: 2020-10-25
Anmälan:

Anmäl dig senast den 25 oktober genom att mejla förarens och hundens namn samt mobilnummer till vastra@srrs.org, kom också ihåg att betala kursavgiften i samband med anmälan. Du får ett mejl i retur om att din anmälan är mottagen.

Anmälningsavgift:

300 kr per hund, betalning sker till SRRS Västras plusgiro: 19 19 32-3. Märk betalningen med ägare och hundens namn. Både betalning och anmälan via mejl ska göras för godkänd anmälan.

Medlemskap:
Kontaktperson:

Vid frågor välkommen att kontakta Titti Jansson via telefon 070 258 2854 eller via vastra@srrs.org.

Övrig information:

OBS! Det kan vara svårt att hitta till hallen därför är det viktigt att du följer vägbeskrivningen. Använder du GPS ange Betongvägen 3 för att komma rätt enligt vägbeskrivningen nedan. Ingång är på baksidan av huset.

Från Oslo/Göteborg via E18
Strax innan Karlstad vid Skutbergsmotet tag höger mot rv 61/62, följ vägen i ca 6km. Tag sedan av höger mot rv 62. När du kommer fram till rondellen, tag höger mot Skåre/Ilanda. Följ vägen till nästa rondell. Åk rakt fram på Betongvägen. Följ vägen tills den tar slut. Håll höger och du är framme vid Hundsporthallen.

Från Stockholm/ Karlstad via E18
Kör E18 genom Karlstad, mot Oslo/Göteborg. Tag av höger mot rv 61/62, följ vägen i ca 6km. Tag sedan av höger mot rv 62. När du kommer fram till rondellen, tag höger mot Skåre/Ilanda. Följ vägen till nästa rondell. Åk rakt fram på Betongvägen. Följ vägen tills den tar slut. Håll höger och du är framme vid Hundsporthallen.

Adress: Dogorama, Betongvägen 3, 65350 Karlstad

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor  VetZoo