INSTÄLLD - Ridgebackspecialen BISS-20 (lydnad)

INSTÄLLD

På grund av rådande Coronapandemi och direktiv från SKKs centralstyrelse har detta evenemang tyvärr ställts in med hänvisning till force majeure.

Direktiv från SKKs centralstyrelse >>
Force majeure på grund av covid-19>>

-----------
SRRS/Södra hälsar er alla varmt välkomna till årets nationella Ridgebackspecial som är den 42:a i ordningen!

Platsen vi har valt för årets arrangemang ligger mitt i Skåne med närhet till både Ringsjön och vackra strövområden. Hos Backagården Kurs- & Konferenscenter finner dessutom både deltagare och besökare ett trivsamt och prisvärt boende i direkt anslutning till tävlingsplatsen.

Vi ser fram emot en mycket rolig helg tillsammans!

Organisation: Södra
Datum: 2020-08-01
Tävlingsstatus: Nationell
Domare: INSTÄLLD Kenneth Johansson (SE)
Sista anmälningsdag 1: 2020-07-10
Anmälan:

Anmälan görs via SBK Tävling senast sista anmälningsdag klockan 23:59 på natten.

Svenskägd hund måste vid anmälningstidens utgång vara registrerad hos SKK. För utlandsregistrerad hund som inte tidigare har deltagit vid utställning/tävling i Sverige krävs att en kopia på stamtavlan samt i förekommande fall en kopia på championatbekräftelse/r skickas till angiven kontaktperson senast 7 dagar före första anmälningsfristen.

Oregistrerad hund som deltar i lydnadsprov ska inneha en tävlingslicens (TAVLIC) utfärdad av SKK. TAVLIC-numret ska anges vid anmälan.

Anmälningsavgift:
Klass Avgift
Startklass 150 SEK
Klass I 250 SEK
Betalning: Betalning ska ske till SRRS/Södras plusgirokonto 443 28 34-2 senast sista anmälningsdag (d.v.s vara SRRS/Södra tillhanda senast 2020-07-13) för att anmälan ska vara giltig. Märk inbetalningen med "BISS-20 lydnad" och hundens registreringsnummer.
Medlemskap:

Deltagande förare som är bosatt i Sverige ska vara medlem i klubb inom SKK-organisationen. Deltagande förare som är bosatt utanför Sverige ska vara medlem i av SKK erkänd utländsk kennelorganisation.

Kontaktperson:

Vid frågor välkommen att kontakta Gisela Lindberg via mobil 0723-84 88 78 eller e-post biss20@srrs.org.

Övrig information:

Program

Lördag 1 augusti
09:00   Lydnadstävling (officiell)
  Startklass, Lydnadsklass I
Prisutdelning samtliga klasser
Prisutdelning av vandringspriser till lydnadstävlingen.
  Utställning
  För mer information om utställningen, se här >>
18:00   Mingel och prisutdelning till listvinnare
  Prisutdelning till vinnande hundar på SRRS utställningslista, viltspårlista, noseworklista, lydnadslista, rallylydnadslista, brukslista och agilitylista 2019 under festliga former.
19:00 BISS-middag
  Förbeställd middag. Mer infromation kommer.
Söndag 2 augusti
  Utställning
  För mer information om utställningen, se här >>

Servering
Information kommer.

Tipspromenad för alla
Alla ridgebackägare är välkomna att gå vår tipspromenad när man själv önskar mellan klockan 10-16 på lördagen. Promenaden i vacker lövskog börjar och slutar alldeles intill tävlingsplatsen, tipslappar hämtas och lämnas i tävlingssekreteriatet. Prisutdelning sker i samband med lördagskvällens “mingel”.

Mingel och prisutdelning till listvinnare 2019
På lördagkvällen anordnas ”mingel” intill tävlingsplatsen där vi under festliga former delar ut välförtjänta rosetter och vandringspriser till 2019 års vinstrikaste hundar inom utställning, viltspår, nosework, lydnad, rallylydnad, bruks och agility. Du är varmt välkommen att vara med och mingla även om du inte önskar delta i den efterföljande middagen!

Har du som ägare till en av vinnarna (de tio bäst placerade hundarna på respektive lista) inte möjlighet att vara på plats och hämta din rosett så är vi tacksamma om du ber någon bekant som är närvarande att hämta den åt dig. Önskar du få din listrosett hemskickad med ordinarie post efter utställningen så debiteras en minimiavgift a’ 50 SEK per försändelse och därutöver självkostnadspris. Kontakta i förekommande fall SRRS/TK via e-post efter BISS-20.

BISS-middag
Efter minglet på lördagkvällen anordnas en gemensam middag i anslutning till tävlingsplatsen där vi hoppas att få se så många som möjligt! Mer info kommer. Vi ber boende på Backagården notera att anläggningen inte tillhandahåller någon annan restaurang på lördagskvällen.

Kom som du är - det trevliga sällskapet är alldeles gratis!

Tävlingskatalog
Tävlingskatalog kan köpas i sekretariatet för 50 SEK/st. Vi är tacksamma för jämna pengar!

Parkering
Gratis parkering finns på gångavstånd från tävlingsplatsen så långt platserna räcker, vänligen följ våra funktionärers anvisningar. Tänk på att under inga omständigheter lämna hundar i varma bilar!

Tält
Tält får sättas upp på anvisade platser från och med fredag 2020-07-30 klockan 19:00. Observera att tält får inte resas under pågående lydnadstävling på lördagen.

Fotografering
Fotografering av vinnande hundar i samtliga klasser på anvisad plats direkt efter att klassen är slutförd.

Boende
På Backagården finns boende både i form av enkelrum (två enkelrum delar på en wc/dusch), dubbelrum (ej hund) och ett fåtal stugor. Priser och mer information om bokning kommer.

SRRS Årsbok 2019
SRRS Årsbok 2019 kommer att finnas till försäljning i sekreteriatet för 200 SEK. I årsboken återfinns bland annat sammanställningar över årets alla valpkullar, röntgenresultat, mentalbeskrivningar samt tävlingsresultat, domarkritiker från årets utställningar och listresultat varvat med trevliga bilder och reportage. Måste finnas i varje ridgebackälskares bokhylla så missa inte tillfället!

Renhållning
För att helgen ska bli så trivsam som möjligt så är vi tacksamma om vi kan hjälpas åt att hålla rent både runt oss själva och våra hundar. Papperskorgar och sopsäckar kommer att finnas runt om på området och saknas hundbajspåsar så finns gratis sådana att hämta i tävlingssekreteriatet.

Adress: Backagården, Stenskogen 735, 24391 Höör
Sponsorer:

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor  VetZoo