Ridgebackspecialen BISS-15 (utställning)

Organisation: Östra
Datum: 2015-07-11 - 2015-07-12
Tävlingsstatus: Nationell
Domare: Valpar & officiella: Gill Lawless (GB), Mönstring: Birgitta Ebkar (SE)
Sista anmälningsdag 1: 2015-06-02
Sista anmälningsdag 2: 2015-06-09
Anmälan:

Anmälan görs via SKKs Internetanmälan senast sista anmälningsdag klockan 12:00 på dagen.

Vi är tacksamma om du som har tillgång till e-post och skrivare i samband med anmälan markerar kryssrutan "Önskar bekräftelse, nummerlapp och ringfördelning per e-post” som finns på sidan där ägaruppgifter anges (röd text). På så sätt så får du ditt PM med nummerlapp lite tidigare än när det skickas via post och vi som arbetar ideellt inom SRRS sparar både tid och miljö.

Svenskägd hund måste vid anmälningstidens utgång vara registrerad hos SKK. För utlandsregistrerad hund som inte tidigare har deltagit vid utställning/tävling i Sverige krävs att en kopia på stamtavlan samt i förekommande fall en kopia på championatbekräftelse/r skickas till angiven kontaktperson senast 7 dagar före första anmälningsfristen.

Anmälningsavgift:
Klass Anmälningfrist 1 Anmälningfrist 2
Valpklass 200 sek 240 sek
Officiell klass 360 sek 400 sek
Veteranklass 100 sek 140 sek
Mönstring 200 sek 240 sek
Betalning:
Medlemskap:
Kontaktperson:

Vid frågor gällande anmälan kontakta Jessica Persson via mobil 0704-93 37 99 eller e-post sekreterare@srrs.org.
Vid övriga frågor kontakta Anders Cronhäll via mobil 0703-74 85 85 eller e-post ordforande.ostra@srrs.org.

Övrig information:

Domarändring
Ordnarie exteriördomare Elisabeth Hammerschmid (AT) har tvingats lämna återbud så valpar och officiella klasser kommer istället att dömas av Gill Lawless (UK).

Vid domarändring under rådande omständigheter kan avanmälan ske och anmälningsavgiften (minus en administrativ avgift a' 40 SEK/anmälan) återbetalas för hundar som är anmälda i officiella klasser. I förekommande fall ska en skriftlig begäran tillsammans med nummerlapp och anmälningskvittens vara arrangören tillhanda före rasbedömningens början, lördagen den 11:e juli 2015 klockan 09:00 (gäller samtliga berörda). För valpar återbetalas inte anmälningsavgiften.

Begäran om återbetalning inlämnas i sekreteriatet alternativt skickas med post till SRRS/Östra på följande adress:
SRRS/Östra, c/o Caroline Graflund, Toftesta 22, 186 97 Brottby.

Program

Lördag 11 juli
09:00   Exteriörbedömning mönstring
  Mönstringsklass hanar (3 st), Mönstringsklass tikar (3 st), BIR & BIM Mönstring
09:30 (ca)  Exteriörbedömning valpar
  Valpklass hanar 4-6 månader (6 st), Valpklass hanar 6-9 månader (1 st), Bästa hanvalp
Valpklass tikar 4-6 månader (1 st), Valpklass tikar 6-9 månader (2 st), Bästa tikvalp, Bästa valp
10:15 (ca) Exteriörbedömning hanar
  Juniorklass (16 st), Unghundsklass (5 st), Bruks-/jaktklass (4 st)
  Lunchpaus och prisutdelning (lunchpausen kan flyttas beroende på domarens bedömningstakt)
Prisutdelning för SRRS guldhundslista hanar, viltspårlista, lydnadslista, rallylydnadslista, brukslista och agilitylista.
  Exteriörbedömning hanar
Öppen klass (11 st), Championklass (15 st), Veteranklass (7 st), Bästa hanhund
  Specialklasser hanhundar
Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge, Bästa rörelser
18:30 Grillkväll
  Förbeställd grillbuffé serveras på Café Magasinet (Almare Stäket).
Söndag 12 juli
09:00 Exteriörbedömning tikar
  Juniorklass (12 st), Unghundsklass (7 st), Bruks-/jaktklass (3 st), Öppen klass (11 st)
  Lunchpaus och prisutdelning (lunchpausen kan flyttas beroende på domarens bedömningstakt)
Prisutdelning för SRRS guldhundslista tikar.
  Exteriörbedömning tikar
Championklass (11 st), Veteranklass (3 st), Bästa tik
  Finaler
BIR & BIM Veteran, BIR & BIM, Avelsgrupper (10 st), Uppfödargrupper (9 st)
  Specialklasser tikar
Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge, Bästa rörelser

Specialklasser
Under helgen finns det möjlighet att delta i våra inofficiella klasser Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge och Bästa rörelser (hanhundar på lördagen och tikar på söndagen). Anmälningsavgiften är 20 sek per hund och klass och anmälan och betalning görs direkt i tävlingssekretariatet på utställningsdagen. Vi är tacksamma för jämna pengar!

Har din hund ett skönhetsfel? Var med i mönstringen!
Du som har en hund med skönhetsfel (exempelvis ridgelös, ridgefel, bettfel eller liknande) är varmt välkommen att delta i vår mönstringsklass. Det är ett utmärkt tillfällt att få ett skriftligt exteriört omdöme av din hund - skönhetsfelet undantaget - vilket kan vara både roligt och värdefullt även om du och din hund normalt ägnar er åt andra aktiviteter än utställning. Och precis som på "vanlig utställning" finns såklart fina priser till placerade hundar! Mönstringsklassen döms ej av ordinarie domare.

Prisutdelning till listvinnare 2014
Under helgen kommer välförtjänta rosetter att delas ut till 2014 års vinstrikaste hundar inom utställning, viltspår, lydnad, rallylydnad, bruks och agility. Prisutdelningen hålles på lördagen med undantag av listvinnare på utställningslistan tikar som har sin prisutdelning på söndagen. Har du som ägare till en av vinnarna (de tio bäst placerade hundarna på respektive lista) inte möjlighet att vara på plats och hämta din rosett så är vi tacksamma om du ber någon bekant som är närvarande att hämta den åt dig.

Tävlingskatalog
Har du förköpt utställningskatalog så hämtas denna i sekretariatet i utbyte mot den katalogbiljett som finns infogad på bekräftelsen. Tävlingskatalog kan också köpas i sekretariatet för 20 SEK/st. Vi är tacksamma för jämna pengar!

Fotografering
Fotografering av vinnande hundar i samtliga klasser samt alla tio placerade hundar i Bästa hundsklass och Bästa tikklass sker på anvisad plats direkt efter att hela klassen är bedömd.

Tält
Tält får endast sättas upp på anvisade platser. Obsevera att endast tältpinnar av plast får lov att användas eftersom utställningen hålls på en hästpoloplan.

Servering
Caféet Magasinet, som ligger i anslutning till tävlingsplatsen, tillhandahåller försäljning av varm och kall dryck samt lättare förtäring i form av mackor, korv och hamburgare mellan 09:00-16:00 både lördag och söndag.

After Show
På lördagkvällen anordnas en gemensam middag på Magasinet (på Almare Stäket) där läckerheter från grillen erbjuds tillsammans med en stor variation av tillbehör. För mer information klicka här >>

Parkering
Gratis parkering finns i anslutning till tävlingsplatsen, vänligen följ våra funktionärers anvisningar. Tänk på att under inga omständigheter lämna hundar i varma bilar! Om ni avser att ha husbil eller husvagn uppskattar vi om ni meddelar oss i förväg.

Renhållning
För att helgen ska bli så trivsam som möjligt så är vi tacksamma om vi kan hjälpas åt att hålla rent både runt oss själva och våra hundar. Papperskorgar och sopsäckar kommer att finnas runt om på området och saknas hundbajspåsar så finns gratis sådana att hämta i tävlingssekreteriatet.

Hundar som inte deltar i utställningen
Hundar över 4 månader som inte deltar i utställningen är välkomna in på tävlingsområdet mot uppvisande av giltigt vaccinationsintyg.

Regler
Utställnings- och championatregler på svenska (pdf)
Show regulations in english (pdf)

Regler för lydnadsprov klass I-III (pdf)
Regler för lydnadsprov klass Elit (pdf)
Regler för rallylydnad (pdf)

Adress: Almare Stäket, Almare Stäkets allé 1, 19691 Kungsängen
Karta:

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Profine
Sponsor  VetZoo