Välkommen till SRRS/Södra

SRRS/Södra är en lokalavdelning inom Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige och omfattar länen Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne. En av våra främsta uppgifter är att anordna olika aktiviteter som är av intresse för de medlemmar och ridgebackar som tillhör vår lokalavdelning.

Då Södra är ett ganska stort område och det är svårt att täcka in med aktiviteter över hela distriktet så får södras styrelse hjälp med aktiviteter i Halland och Småland.

Aktivitetsgrupp Halland:
Eva och Staffan Linnér

Aktivitetsgrupp Småland:
Annica Claesson
...

Läs mer »

På Annandagjul så inbjöds till julpromenad på Fulltofta naturområde. Vi var ett 30-tal medlemmar som samlades med våra hundar och gav oss ut på promenad. Väl tillbaka igen så började det regna så smått, lagom till att vi skulle börja grilla korv. Men hundfolk är tåliga människor och det finns...

Läs mer »

En måndagkväll i december fick vi besök av Veterinär Susanne Åhman, specialist i Dermatologi. Susanne höll en givande föreläsning där hon bland annat berättade att var femte patient hos veterinären söker för klåda. Tecken på klåda är att hunden slickar, naggar, rester på öronen, kliar, suger och...

Läs mer »

Då har vi haft ännu en BPH dag för våra medlemmar. Denna gången var det i regi av Svenska Terrierklubben på Örkelljunga Hundgymnasium. Dagen inleddes med ett lätt regn som tilltog under dagen, alltså inget ridgeback-väder.

Vi följde en av hundarna, Redworking Ridge Farida (Zelma) med...

Läs mer »

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor