Välkommen till SRRS

Rhodesian ridgeback har sitt ursprung i södra Afrika där den främst användes till jakt och som vakthund. I Sverige är rasen i första hand en uppskattad sällskapshund för den aktiva hundägaren men används också framgångsrikt bland annat vid eftersök. Rhodesian ridgeback tillhör rasgrupp 6 "Drivande hundar samt sök- och spårhundar".

Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige (SRRS) är en specialklubb inom Svenska Kennelklubben (SKK) och är därmed SKKs samtalspartner i de frågor som rör rhodesian ridgeback. SRRS har idag cirka 1500 medlemmar och har i egenskap av specialklubb bl.a rätt att arrangera officiella prov och utställningar.

Sedan början av 2019 deltar SRRS, tillsammans med SKKs Kommitté för Hundars Mentalitet (KHM) och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), i ett pilotprojektet för mentalindex (MI) baserat på Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund (BPH). SRRS syfte med att delta i projektet är att utvärdera om...

Läs mer »

Söndagen den 10 april 2022 var det dags för SRRS årliga fullmäktigemöte, som är SRRS högsta beslutande organ. För tredje året i rad hölls mötet digitalt med hjälp av mötesverktyget Zoom.

Vid mötet deltog en delegat från SRRS/Södra, SRRS/Östra och SRRS/Västra som bar respektive...

Läs mer »

Dessvärre blev det fel för två hundar i listan över utförda HD- och ED-röntgningar i årskrönikan. Den ena hunden fick dessutom fel kön i listan.

Rätt resultat för dessa hundar ska vara:

  • Amarachi Dynamic Don Harry (H) HD B, ED 0
  • Amarachi Dynamic Donna Belle (T) HD A,...

    Läs mer »

Under perioden 1 april till 30 april 2022 så erbjuds du som medlem i SRRS 20% rabatt på ordinarie pris på Arrak Outdoors snygga och praktiska Softshelljacka och Softshellväst. Plaggen är vattenavvisande (3000 mm i vattenpelare) och har totalt sju fickor, varav en stor ryggficka. De finns både...

Läs mer »

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Profine
Sponsor  VetZoo