Fotokurs - bli en bättre hundfotograf!

Känner du att du inte alltid lyckas göra din vackra hund rättvisa när du fångar den på bild?

SRRS bjuder in dig som medlem till en fotokurs där du kan utveckla ditt fotograferande och ta ditt bildspråk till en ny nivå. Under ledning av proffsfotografen Jenny Jurnelius kommer du under tio veckor arbeta med ljus och kompiosition med allt från porträtt till actionbilder på hundar.

För att bli en bra fotograf måste du kunna tänka, se och förstå bilder. Och för att bli en bra hundfotograf måste du dessutom kunna läsa hunden. Denna fotokurs bygger på grundläggande bildlära med bland annat ljus och komposition.

Kursen vänder sig till både nybörjare och mer erfarna kameraanvänadre då kursupplägget går att angripa från både en nybörjarnivå och en mer avancerad nivå. Vi kommer att arbeta kreativt och exprimentiellt men samtidigt strukturerat. Våra hundar kommer att vara det självklara objektet genom hela kursen. Vi kommer att jobba med fortlöpande inlämningsuppgifter och personlig feedback, både individuellt och i grupp.

Vi kommer även att prata hundträning och hur vi kan få hundarna att samarbeta med oss. Det är bra om din hund kan sitt, stå eller ligg och ännu bättre om den kan stanna kvar i den positionen. Men oroa dig inte, det är inget krav!

Det här är inte en kurs i kamerateknik, men vi kommer självklart att beröra grundläggande sådan för att utföra uppgifterna. Du behöver inte ha en systemkamera, utan det går även bra med en modern mobiltelefon.

Jenny Jurnelius har arbetat proffessionellt som fotograf och formgivare under drygt 15 år. Hennes bakgrund ligger främst i konststudier och designutbildningar med bland annat en Master of Fine Arts in Industrial Design vid Danmarks Designeskole i Köpenhamn. Som hundfotograf arbetar Jenny bland annat åt Svenska Kennelklubben, Svedea samt senast åt Postnord med att fotografera frimärkshundarna. Hon anlitas även av såväl privatpersoner som uppfödare.

Organisation: SRRS
Datum: 2020-10-15
Sista anmälningsdag: 2020-10-10
Anmälan:

Anmälan görs via e-post till ledamot2@srrs.org. I anmälan ange ditt namn, telefonnummer, e-postadress och medlemsnummer i SRRS. Din plats på kursen kommer att bekräftas via e-post.

Antalet platser är begränsat, men vid stort intresse kan kursen delas upp i två grupper.

Anmälningsavgift:

2.500 SEK per person.

Medlemskap:
Kontaktperson:

Vid frågor välkommen att kontakta Jenny Jurnelius via e-post photo@jennyjurnelius.com

Övrig information:

Omfattning: 10 veckor. Nya ämnen varannan vecka med löpande inlämningsuppgifter.

Förkunskaper: Inga

Utrustning: En kamera & gärna en hund! :-) Det behöver inte vara en systemkamera, en modern mobilkamera går också bra. Dator eller surfplatta samt ett Facebook-konto krävs.

Adress: Distans, -, - Distans

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Profine
Sponsor  VetZoo