Resultatet av SRRS medlemsenkät 2020 är här!

Artikeldatum: 2020-10-24

Under september och oktober 2020 genomförde SRRS en webbaserad medlemsenkät i syfte att öka förståelsen för vilka förväntningar ridgebackägarna har på rasklubben. Därigenom hoppas vi kunna vara, eller bli, den rasklubb som majoriteten av ridgebackägarna vill ha så att ett medlemskap i föreningen är en självklarhet.

Enkäten har varit öppen 2020-09-12 – 2020-10-15 och besvarats anonymt. Totalt inkom 391 fullständiga enkätsvar varav 341 från medlemmar, vilket motsvarar en fjärdedel (26 %) av SRRS medlemsantal per 2020-10-01.

Enkäten visar att uppdateringar om rasens mentalitet och hälsa samt medlemstidning och aktiviteter är de saker som har störst betydelse för ridgebackägarnas medlemskap i föreningen. Bland aktiviteterna är det viltspår, ridgebackträffar, nosework och friskvård som intresserar de flesta, men lokala avvikelser förekommer. I samband med enkäten har det bland annat också inkommit en hel del förslag på olika aktiviteter som kan vara av intresse, och dessa vidarebefordras till lokalstyrelsena.

Riktigt glädjande är att många (i genomsnitt cirka 75 %) är ganska eller mycket nöjda med rasklubbens arbete ur de aspekter som efterfrågas och kommer med sannolikt att rekommendera medlemskap i rasklubben till en vän. Samtidigt finns det självklart områden där SRRS som rasklubb kan bli bättre som t.ex delge klubbinformation, utbud av medlemsaktiviteter på fler orter och tillhandahålla medlemsförmåner. Dessa ska vi givetvis titta på hur vi kan arbeta vidare med.

För den intresserade finns resultatet av enkäten att läsa i sin helhet via länken nedan. Respektive lokalstyrelse har också fått en sammanställning av svaren för det egna lokalområdet och kommer att beakta dessa när man planerar den lokala verksamheten.

Slutligen vill SRRS rikta ett STORT TACK till alla er som besvarat enkäten så att vi tillsammans kan skapa den förening som vi vill ha!

SRRS medlemsenkät 2020, resultat (pdf) >>

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Profine
Sponsor  VetZoo