Ridgebackrace i Tommarp

Fotograf: Gisela Lindberg
Artikeldatum: 2021-09-12

Idag slöt 13 glada hundar med sina ägare upp på Cimbria hundkapplöpningsbana i Tommarp för att få springa lite i det fina vädret.

Vi började med släphare på upploppssträckan, men släpharen kastade in handduken vid första försöket och sedan fick vi inte liv i den, så då fick vi använda oss av rälsharen istället. Denna går på bensin, så den låter en hel del. Alla hundarna startade på upploppssträckan med varierande resultat. Flera sprang fint efter haren över mållinjen, någon hund sprang ifatt och "dödade" rälsharen, några ville hellre hälsa på publiken än att springa till matte/husse som stod och väntade vid mållinjen och några hundar ville inte springa ifrån matte/husse utan tvärvände efter några meter och någon tyckte det var roligare att springa på gräset i mitten på banan. Ja, vi alla fick många goa skratt.

Precis när detta var avslutat och vi planerade att ha en lunchpaus, öppnade sig himlen och regnet bara öste ner. Det var en rejäl skur som kom och alla var tacksamma att vi kunde sitta och mysa i Cimbrias fina kafeteria där dom sålde korv, smörgåsar, dricka och annat gott.

Himlen blev blå igen lagom till det var dags för andra halvlek, då hundarna skulle springa ca 350 m. I princip alla som sprungit innan lunch ville prova på den längre distansen. Även här blev det skiftande resultat. Någon sprang åt fel håll, någon stannade för nöden hade ingen lag, några gav järnet och sprang fint hela distansen och 2 hundar skulle prova att springa samtidigt, och då krävs att dom har munkorg på sig, vilket inte var populärt, så det sprangs inte många meter där inte. Ja hur resultatet än blev, så hade vi en härlig dag tillsammans.

Därefter var det liten prisutdelning till de 3 med bästa tider i varje klass. Är det race, så är det så här kommer resultaten, för det togs ju tid på varje hund som kom i mål.

Upploppssträckan;

  • 1:a Blanka (Maria Nilsson)
  • 2:a Zol (Emmy Persson)
  • 3:e Tatu (Emma Mårtensson)

3/4 varv, ca 350 m

  • 1:a Saba (Per-Olof Persson)
  • 2:a Nero (Christina Carlsson)
  • 3:e Kofi (Johan Reinhart och Stina Bodenmalm)

Ett stort grattis till er och era hundar!

Alla placerade fick prisrosetter och vinnarna fick varsin fotboll också. Tyvärr var det några som var tvungna att köra hem lite tidigare och missade prisutdelningen, men jag kommer att kontakta er, så att ni får era prisrosetter.

Ett stort tack till alla som kom på detta evenemang och speciellt tack till Cimbria och deras funktionärer som gjorde denna dagen möjlig för oss. Vi hoppas kunna återkomma med en ny banracedag till våren.

Ni som tog bilder och filmer, får gärna lägga upp dem här som kommentarer, så alla kan ta del av denna trevliga dag.

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Profine
Sponsor  VetZoo