Välkommen till SRRS Centralorganisation

Rhodesian ridgeback har sitt ursprung i södra Afrika där den främst användes till jakt och som vakthund. I Sverige är rasen i första hand en uppskattad sällskapshund men används också framgångsrikt bland annat vid eftersök. Rhodesian ridgeback tillhör rasgrupp 6 "Drivande hundar samt sök- och spårhundar".

Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige (SRRS) är en specialklubb inom Svenska Kennelklubben (SKK) och är därmed SKKs samtalspartner i de frågor som rör rhodesian ridgeback. SRRS har idag mellan 1400-1500 medlemmar och har i egenskap av specialklubb bl.a rätt att arrangera officiella prov och utställningar.

Varje medlem i Svenska Kennelklubben (SKK) är som bekant skyldig att känna till och följa SKKs grundregler. Från och med den 1 januari 2016 träder nya grundregler i kraft och SRRS rekommenderar därför dig som medlem i SKK-organistionen att ta del av dessa.

...

Läs mer »

Du som vill träffa rhodesian ridgebacks, ha rasinformation eller bara smaka våra goda hembakta peppaRRkakor är varmt välkommen till Stockholm HUNDmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö den 12-13 december 2015.

Exteriörbedömning av rhodesian ridgeback sker söndagen den 13 december i Hall B,...

Läs mer »

Ett uppskattat inslag i julnumret av Ridgeback-Nytt brukar vara alla julhälsningar!

Passa därför på att skicka din julhälsning till valpköpare och/eller RR-vänner och bekanta och kanske även uppmärksamma hundar som utmärkt sig lite extra under året. Många sparar ju tidningen och det är...

Läs mer »

P.g.a. att vår redaktör för närvarande har en hög arbetsbelastning och viss annan inriktning i sitt civila arbete blir tyvärr RR-Nytt nr 3/2015 något försenad. Tidningen, som är 48 fullspäckade sidor, beräknas istället hamna i era postlådor under mitten av vecka 43.

Vi vill samtidigt...

Läs mer »

SRRS har startat ett samarbete med Sponsorhuset som erbjuder ett sätt för föreningen att tjäna en slant genom internetköp som ändå skulle ha gjorts. Dessutom får även du som handlar återbäring på dina köp!

Allt som krävs är att du skapar ett (gratis) användarkonto hos Sponsorhuset via ...

Läs mer »

Svenska Kennelklubben

Huvudsponsor

Sponsor