Allergiföreläsning med Kerstin Bergvall

Både SRRS hälsoenkäter och försäkringsstatistik från Agria indikerar att atopisk dermatit och hudproblem är några av de vanligaste orsakerna till att våra svenska rhodesian ridgebacks söker veterinärvård. För att öka våra kunskaper om detta viktiga ämne inbjuder SRRS till en föreläsning med Kerstin Bergvall, som bl.a är specialist i dermatologi (läran om huden och dess sjukdomar). Genom att kraftigt subventionera deltagaravgiften så hoppas SRRS att så många som möjligt ska kunna delta.

Vi hoppas också att så många som möjligt även deltar på SRRS Fullmäktigemöte som äger rum i anslutning till föreläsningen. Läs mer >>

Välkomna!

Organisation: SRRS
Datum: 2016-04-16
Starttid: 09:00
Sista anmälningsdag: 2016-04-01
Anmälan:

Anmälan görs genom att betala anmälningsavgiften till SRRS plusgiro 64 00 34-5 så att den är SRRS tillhanda senast sista anmälningsdatum. Märk inbetalningen med ditt namn, telefonnr samt “Bergvall”. Anmälan är bindande och avgiften återbetalas inte vid förhinder.

Delegater till SRRS Fullmäktigemöte 2016 bjuds på deltagaravgiften och behöver inte anmäla sig separat till föreläsningen.

Anmälningsavgift:

100 SEK/person inklusive lättare lunch och kaffe. Vid behov av specialkost skicka information om detta till ledamot2@srrs.org.

Medlemskap:
Kontaktperson:

Vid frågor välkommen att kontakta Jessica Persson, telefon 0704-93 37 99, e-post sekreterare@srrs.org.

Övrig information:

Fika: Eftersom SRRS har försökt minimera deltagaravgiften så mycket som möjligt så “uppdrar” vi till deltagarna att ta med och bjuda på något gott till kaffet.

Kerstin Bergvall:
"Jag är specialist i hundens och kattens sjukdomar, specialist i dermatologi hund och katt samt blev Skandinaviens första Diplomate of European College of Veterinary Dermatology (2004). Jag arbetar halvtid på SLU, Uppsala (undervisning av blivande veterinärer, ansvarig för specialistmottagningen i dermatologi smådjur och häst och bedriver forskning med fokus på immunulogiska, genetiskt predisponerade hudsjukdomar) och halvtid på Djurakutens specialistmottagning i dermatologi, Skandinaviens största dermatologmottagning för hund o katt.

Jag är ordförande i examinations- och styrkommittén för specialistutbildningen i dermatologi i Sverige och har arbetat med veterinära policydokument, t.ex. läkemedelsverkets nationella policy för antibiotikarespektive parasitbehandling. Jag föreläser nationellt och internationellt och har sedan många år handlett veterinärer under specialistutbildning internationellt (USA, Japan, Ryssland, Tyskland, Holland, Italien, Estland och Finland). Och jag njuter av min hund och min häst på fritiden."

Adress: Subtopia, Rotemannavägen 10, 14557 Norsborg
Karta:

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Profine
Sponsor  VetZoo