Ridgebackspecialen BISS-18 (lydnad)

SRRS/C hälsar er alla varmt välkomna till årets nationella Ridgebackspecial som är den 40:e i ordningen. Vi ser fram emot en mycket rolig helg tillsammans!

Organisation: SRRS
Datum: 2018-07-14
Starttid: 09:00
Tävlingsstatus: Nationell
Domare: Roger Boström (SE)
Sista anmälningsdag 1: 2018-06-22
Anmälan:

Anmälan görs via SBK Tävling senast sista anmälningsdag klockan 23:59 på natten.

Svenskägd hund måste vid anmälningstidens utgång vara registrerad hos SKK. För utlandsregistrerad hund som inte tidigare har deltagit vid utställning/tävling i Sverige krävs att en kopia på stamtavlan samt i förekommande fall en kopia på championatbekräftelse/r skickas till angiven kontaktperson senast 7 dagar före första anmälningsfristen.

Oregistrerad hund som deltar i lydnadsprov ska inneha en tävlingslicens (TAVLIC) utfärdad av SKK. TAVLIC-numret ska anges vid anmälan.

Anmälningsavgift:
Klass Avgift
Startklass 150 SEK
Klass I 250 SEK
Klass II 250 SEK
Betalning: Betalning sker i samband med internetanmälan. Saknas möjlighet till betalning via Internet vänligen kontakta nedan angiven kontaktperson i god tid innan önskad anmälningsfrist utgår.
Medlemskap:

Deltagande förare som är bosatt i Sverige ska vara medlem i klubb inom SKK-organisationen. Deltagande förare som är bosatt utanför Sverige ska vara medlem i av SKK erkänd utländsk kennelorganisation.

Kontaktperson:

Vid frågor välkommen att kontakta Ulrika Hall via telefon 0706-59 28 69 eller via e-post biss18@srrs.org.

Övrig information:
Lördag 14 juli
09:00   Lydnadstävling (officiell)
  Lydnadsklass II (1 st), Lydnadsklass I (2 st), Startklass (8 st),
Prisutdelning samtliga klasser
Prisutdelning av vandringspriser till lydnadstävlingen.
10:00 Utställning
  För mer information om utställningen, se här >>
18:00   Mingel vid utställningsringen
  Prisutdelning för SRRS guldhundslista, viltspårlista, lydnadslista, rallylydnadslista, brukslista och agilitylista 2017.
19:00 Grillkväll
  Välkommen till gemensam grillkväll på gångavstånd från utställningsplatsen. Föranmälan krävs, se nedan.
Söndag 15 juli
10:00 För mer information om utställningen, se här >>

Mingel och grillkväll
På lördagkvällen med start 18:00 anordnas ”mingel” vid tävlingsplatsen där prisutdelning till 2017 års listvinnare kommer att ske. Självklart är du välkommen till minglet utan att delta i den efterföljande middagen. Strax innan 19:00 går vi gemensamt till grillplatsen som ligger på gångavstånd. Vi sitter ute om vädret tillåter, annars inomhus.

Grilltallrik erbjuds för 120 SEK/person exklusive dryck som var och en medtar själv. Tyvärr kommer vi inte kunna erbjuda någon specialkost, men vid behov av detta kontakta oss via e-postadress nedan så ser vi hur vi gemensamt kan lösa det.

Anmälan görs genom att skicka namn på samtliga deltagande personer via e-post till biss18@srrs.org och betalning sker till SRRS plusgiro 64 00 34-5 eller IBAN: SE42 9500 0099 6034 0640 0345, BIC: NDEASESS. Betalningsmottagare "Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige". Märk betalningen med "Grillkväll" samt namn och antal grilltallrikar. Vid återbud så återbetalas inte avgiften.

Anmälan och betalning ska vara SRRS tillhanda senast den 2018-06-30. Din anmälan är giltig först när både anmälan och betalning kommit SRRS tillhanda.

Prisutdelning till listvinnare 2017
Vid lördagskvällens mingel kommer välförtjänta rosetter att delas ut till 2017 års vinstrikaste hundar inom utställning, viltspår, lydnad, rallylydnad, bruks och agility. Har du som ägare till en av vinnarna (de tio bäst placerade hundarna på respektive lista) inte möjlighet att delta vid minglet så är du välkommen att hämta den i sekretariatet istället. Är du inte på plats alls under helgen så är vi tacksamma om du ber någon bekant som är närvarande att hämta den åt dig.

Önskar du få din listrosett hemskickad med ordinarie post efter utställningen så debiteras en minimiavgift a’ 50 SEK per försändelse och därutöver självkostnadspris. Kontakta i förekommande fall SRRS sekreterare via e-post efter BISS-18.

Parkering
Gratis parkering i anslutning till tävlingsplatsen, vänligen följ skyltar och våra funktionärers anvisningar. Tänk på att under inga omständigheter lämna hundar i varma bilar!

Tält
Utställartält får sättas upp på anvisade platser från och med fredagen den 13 juli klockan 20:00. Observera att inga tält får resas i anslutning till utställningsringen under pågående lydnadstävling på lördagen.

Servering
Under lördagen och söndagen tillhandahåller SRRS varm korv i anslutning till utställningsplatsen. Medtag kontanter. Därtill finns Restaurang Öster Malma på området med ordinarie utbud och restaurangpriser.

Tävlingskatalog
Har du förköpt tävlingskatalog så hämtas denna i sekretariatet i utbyte mot den katalogbiljett som finns infogad på bekräftelsen. Tävlingskatalog kan också köpas i sekretariatet för 40 SEK/st. Vi är tacksamma för jämna pengar!

Fotografering
Fotografering av vinnande hundar i samtliga klasser sker på anvisad plats direkt efter att klassen är färdigbedömd.

Renhållning
För att helgen ska bli så trivsam som möjligt så är vi tacksamma om vi kan hjälpas åt att hålla rent både runt oss själva och våra hundar. Papperskorgar finns runt om på området och saknas hundbajspåsar så finns gratis sådana att hämta i tävlingssekreteriatet.

Hundar som inte deltar
Hundar över 4 månader som inte deltar i helgens tävlingar är välkomna in på tävlingsområdet mot uppvisande av giltigt vaccinationsintyg.

Försäljning
Försäljning av hundtillbehör (Lillan & Bert) och kläder från Arrak Outdoor kommer att finnas på tävlingsområdet.

Boende

  • Husvagn och husbiluppställning finns att tillgå på området för 100:- som betalas till Öster Malma. Det är dock ej elplatser. Tillgång till gemensam dusch och toalett finns.
  • Boende och andra aktiviteter finner ni på www.nykopingsguiden.se.

Regler

Regler för lydnadsprov startklass samt klass 1-2 (pdf)

Adress: Öster-Malma, Öster-Malma, 61191 Nyköping
Karta:
Sponsorer:

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor  VetZoo