Ridgebackspecialen BISS-18 (utställning)

SRRS/C hälsar er alla varmt välkomna till årets nationella Ridgebackspecial som är den 40:e i ordningen.
Vi ser fram emot en mycket rolig helg tillsammans!

Organisation: SRRS
Datum: 2018-07-14 - 2018-07-15
Starttid: 10:00
Tävlingsstatus: Nationell
Domare: Tino Pehar (HR)
Sista anmälningsdag 1: 2018-06-05
Sista anmälningsdag 2: 2018-06-12
Anmälan:

Anmälan görs via SKKs Internetanmälan senast sista anmälningsdag klockan 12:00 på dagen.

Vi är tacksamma om du som har tillgång till e-post och skrivare i samband med anmälan markerar kryssrutan "Önskar bekräftelse, nummerlapp och ringfördelning per e-post” som finns på sidan där ägaruppgifter anges (röd text). På så sätt så får du ditt PM med nummerlapp lite tidigare än när det skickas via post och vi som arbetar ideellt inom SRRS sparar både tid och miljö.

Svenskägd hund måste vid anmälningstidens utgång vara registrerad hos SKK. För utlandsregistrerad hund som inte tidigare har deltagit vid utställning/tävling i Sverige krävs att en kopia på stamtavlan samt i förekommande fall en kopia på championatbekräftelse/r skickas till angiven kontaktperson senast 7 dagar före önskad anmälningsfrist.

Anmälningsavgift:
Klass Anmälningfrist 1 Anmälningfrist 2
Valpklass 210 SEK 250 SEK
Officiell klass 370 SEK 410 SEK
Veteranklass 110 SEK 150 SEK
Mönstring 210 SEK 250 SEK
Betalning:
Medlemskap:

Samtliga ägare till svenskregistrerad hund ska vara medlemmar i SRRS. Med ägare avses den eller de person/er som är registrerade som ägare hos Svenska Kennelklubben (SKK). Samtliga ägare till utlandsregistrerad hund som deltar i officiell klass ska vara medlemmar i SRRS alternativt i av SKK erkänd utländsk kennelklubb.

Kontaktperson:

Vid frågor välkommen att kontakta:
Kjell Rörström 0725-87 19 68
Joakim Dahlberg 0706-30 63 69
Ulrika Hall 0706-59 28 69
E-post: biss18@srrs.org

Övrig information:

Program

Lördag 14 juli
09:00   Lydnadstävling (officiell)
  För mer information om lydnadstävlingen se här >>
10:00 Mönstring (inofficiell)
  Mönstringsklass hanar (4 st), Mönstringsklass tikar (2 st), Bästa mönstring
    Exteriörbedömning valpar (inofficiell)
  Valpklass hanar 4-6 månader (4 st), Valpklass hanar 6-9 månader (2 st), Bästa hanvalp
Valpklass tikar 4-6 månader (4 st), Valpklass tikar 6-9 månader (2 st), Bästa tikvalp, Bästa valp
  Exteriörbedömning hanar (officiell)
Juniorklass (6 st), Unghundsklass (6 st), Bruks-/jaktklass (2 st)
  Lunchpaus (lunchpausen kan flyttas beroende på domarens bedömningstakt)
  Exteriörbedömning hanar (officiell)
Öppen klass (11 st), Championklass (13 st), Veteranklass (4 st), Bästa hanhund
  Specialklasser hanhundar
Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge, Bästa rörelser
18:00   Mingel vid utställningsringen
  Prisutdelning för SRRS guldhundslista, viltspårlista, lydnadslista, rallylydnadslista, brukslista och agilitylista 2017.
19:00 Grillkväll
  Välkommen till gemensam grillkväll på gångavstånd från utställningsplatsen. Föranmälan krävs, se nedan.
   
Söndag 15 juli
10:00 Exteriörbedömning tikar (officiell)
  Juniorklass (16 st), Unghundsklass (4 st), Bruks-/jaktklass (4 st), Öppen klass (15 st)
  Lunchpaus (lunchpausen kan flyttas beroende på domarens bedömningstakt)
  Exteriörbedömning tikar (officiell)
Championklass (13 st), Veteranklass (8 st), Bästa tik
  Finaler
Bästa Veteran, BIR & BIM, Avelsgrupper (6 st), Uppfödargrupper (9 st)
  Specialklasser tikar
Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge, Bästa rörelser

Mingel och grillkväll
På lördagkvällen med start 18:00 anordnas ”mingel” vid tävlingsplatsen där prisutdelning till 2017 års listvinnare kommer att ske. Självklart är du välkommen till minglet utan att delta i den efterföljande middagen. Strax innan 19:00 går vi gemensamt till grillplatsen som ligger på gångavstånd. Vi sitter ute om vädret tillåter, annars inomhus.

Grilltallrik erbjuds för 120 SEK/person exklusive dryck som var och en medtar själv. Tyvärr kommer vi inte kunna erbjuda någon specialkost, men vid behov av detta kontakta oss via e-postadress nedan så ser vi hur vi gemensamt kan lösa det.

Anmälan görs genom att skicka namn på samtliga deltagande personer via e-post till biss18@srrs.org och betalning sker till SRRS plusgiro 64 00 34-5 eller IBAN: SE42 9500 0099 6034 0640 0345, BIC: NDEASESS. Betalningsmottagare "Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige". Märk betalningen med "Grillkväll" samt namn och antal grilltallrikar. Vid återbud så återbetalas inte avgiften.

Anmälan och betalning ska vara SRRS tillhanda senast den 2018-06-30. Din anmälan är giltig först när både anmälan och betalning kommit SRRS tillhanda.

Prisutdelning till listvinnare 2017
Vid lördagskvällens mingel kommer välförtjänta rosetter att delas ut till 2017 års vinstrikaste hundar inom utställning, viltspår, lydnad, rallylydnad, bruks och agility. Har du som ägare till en av vinnarna (de tio bäst placerade hundarna på respektive lista) inte möjlighet att delta vid minglet så är du välkommen att hämta den i sekretariatet istället. Är du inte på plats alls under helgen så är vi tacksamma om du ber någon bekant som är närvarande att hämta den åt dig.

Önskar du få din listrosett hemskickad med ordinarie post efter utställningen så debiteras en minimiavgift a’ 50 SEK per försändelse och därutöver självkostnadspris. Kontakta i förekommande fall SRRS sekreterare via e-post efter BISS-18.

Parkering
Gratis parkering i anslutning till tävlingsplatsen, vänligen följ skyltar och våra funktionärers anvisningar. Tänk på att under inga omständigheter lämna hundar i varma bilar!

Tält
Utställartält får sättas upp på anvisade platser från och med fredagen den 13 juli klockan 20:00. Observera att inga tält får resas i anslutning till utställningsringen under pågående lydnadstävling på lördagen.

Servering
Under lördagen och söndagen tillhandahåller SRRS varm korv i anslutning till utställningsplatsen. Medtag kontanter. Därtill finns Restaurang Öster Malma på området med ordinarie utbud och restaurangpriser.

Tävlingskatalog
Har du förköpt tävlingskatalog så hämtas denna i sekretariatet i utbyte mot den katalogbiljett som finns infogad på bekräftelsen. Tävlingskatalog kan också köpas i sekretariatet för 40 SEK/st. Vi är tacksamma för jämna pengar!

Fotografering
Fotografering av vinnande hundar i samtliga klasser samt alla tio placerade hundar i Bästa hanhundsklass och Bästa tikklass sker på anvisad plats direkt efter att klassen är färdigbedömd.

Specialklasser
Under helgen finns det möjlighet att delta i våra inofficiella specialklasser Bästa huvud, Bästa levernos, Bästa ridge och Bästa rörelser (hanhundar på lördagen och tikar på söndagen). Anmälningsavgiften är 20 SEK per hund och klass och anmälan och betalning görs direkt i tävlingssekreteriatet. Vi är tacksamma för jämna pengar! Även Rhodesian ridgebacks som inte är anmälda till utställningen är välkomna, dock måste registreringsbevis och vaccinationsintyg uppvisas vid anmälan.

Renhållning
För att helgen ska bli så trivsam som möjligt så är vi tacksamma om vi kan hjälpas åt att hålla rent både runt oss själva och våra hundar. Papperskorgar finns runt om på området och saknas hundbajspåsar så finns gratis sådana att hämta i tävlingssekreteriatet.

Hundar som inte deltar i utställningen
Hundar över 4 månader som inte deltar i helgens tävlingar är välkomna in på tävlingsområdet mot uppvisande av giltigt vaccinationsintyg.

Försäljning
Försäljning av hundtillbehör (Lillan & Bert) och kläder från Arrak Outdoor kommer att finnas på tävlingsområdet.

Boende

  • Husvagn och husbiluppställning finns att tillgå på området för 50 SEK/natt som betalas till Öster Malma. Det är dock ej elplatser. Tillgång till gemensam dusch och toalett finns.
  • Boende och andra aktiviteter finner ni på www.nykopingsguiden.se.

Regler

Utställnings- och championatregler på svenska (pdf)
Show regulations in english (pdf)

Adress: Öster-Malma, Öster-Malma, 611 91 Nyköping
Karta:
Sponsorer:

Svenska Kennelklubben

Agria Djurförsäkringar  Brit Care
Sponsor  VetZoo